Pikantní domácí kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní domácí kečup
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38461 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 ks | Badyán |
800 g | Brusinky |
2 ks | Chilli paprička |
100 g | Cukr krupice |
500 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
500 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
6 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl bylinková |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 153,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Chilli paprička, Cukr krupice, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Ocet jablečný, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní domácí kečup postup přípravy receptu:
1 | Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata. |
2 | Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. |
3 | Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. |