Toasty s hruškami a nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s hruškami a nivou
Toasty s hruškami a nivou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38474 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Chléb toastový |
120 g | Kompot hruškový |
40 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
160 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 277,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kompot hruškový, Ořechy vlašské, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s hruškami a nivou postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba opečeme v topinkovači, nivu rozdrolíme, promícháme se smetanou a ořechy nadrtíme. Poloviny hrušek z kompotu necháme okapat. |
2 | Na opečené krajíčky chleba položíme polovinu hrušky, přelijeme smetanou s nivou a dáme do vyhřáté trouby zapéct na 10 minut. |
3 | Toasty upravíme na talířky a posypeme drcenými ořechy. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm. |