Jednoduchý recept

Jehněčí burger s chilli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 38546

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Jehněčí maso
280 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Okurka salátová
1 dl Olej olivový extra panenský
250 ml Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř černý mletý
2 stroužek Česnek
4 ks Špenát listový čerstvý
4 ks Žemle tuková
2 ks Chilli paprička zelená
220 g Chilli papričky nakládané
2 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 770kJ
13% Sacharidy 46 g
22% Tuky 17 g
82% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 19 g

Jehněčí burger s chilli postup přípravy receptu:

1

Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.

2

V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.

3

Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.

Poznámka

Okurková rajta: Smícháme 280 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce nahrubo nastrouhané salátové okurky, 1 lžíci sekané čerstvé máty, 1 rozdrcený stroužek česneku a sůl. Jalapeňo dip: Napřed přivedeme k varu 220 g nakládaných a pokrájených jalapeňo papriček, 1 drcený stroužek česneku, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml passaty (rajčatového pyré) a sůl. Dále vaříme 5 minut do zhoustnutí a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept