Jednoduchý recept

Sezamové preclíky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38635

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
20 g Sezam - semena
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
13% Sacharidy 46 g
3% Tuky 2 g
6% Sodík 112 mg
14% Bílkoviny 8 g

Sezamové preclíky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík.

3

Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept