Recept

Tyčinky z ementálu a eidamu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38653

Ingredience

1 polévková lžíce Kmín celý
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
40 g Sýr Eidam cihla 40%
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
11% Sacharidy 39 g
42% Tuky 32 g
5% Sodík 91 mg
28% Bílkoviny 16 g

Tyčinky z ementálu a eidamu postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným ementálem a eidamem, máslem, mletou paprikou, vejcem, solí a trochou vody. Vše dobře propracujeme a těsto necháme asi 30 minut odpočinout v chladuničce.

2

Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 1/2cm. Nakrájíme z něj tyčinky dlouhé 15cm, na povrchu je potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.

3

Tyčinky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept