Recept

Vejce v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38717

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 247kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 444 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vejce v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept