Pikantní okra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní okra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38761 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
15 g | Chilli paprička zelená |
500 g | Okra - Ibišek jedlý |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Cibule |
20 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 442,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 469,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okra - Ibišek jedlý, Sůl, Cibule, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní okra postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme zprudka dozlatova 1 minutu. |
2 | Vložíme okru, nakrájenou chilli papriku a pokračujeme ve smažení 5-10 minut, až je okra měkká, ale ještě trochu pružná. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme. |