Kuřecí maso v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso v kapustě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
400 g | Kuřecí maso vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a po vychladnutí nakrájíme na kousky. Necháme dobře okapat. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme větší část másla, přidáme kapustu a osmahneme ji. Vsypeme strouhanku a promícháme s kapustou. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso a necháme jen prohřát. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme zbylé máslo nakrájené na plátky. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |