Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38872 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 209,1mg |
Draslík | 24,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuřecí čtvrtky opečeme v kastrole na rozehřátém másle. Potom je osolíme, podlijeme trochou horkého vývaru a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Mírně podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme. |
3 | Do šťávy přidáme žloutky rozkvedlané s citronovou šťávou a ihned odstavíme z plotny. Omáčku už nevaříme. |
4 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |