Jednoduchý recept

Pstruh pečený se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38936

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kg Pstruh
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 372 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pstruh pečený se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí.

2

Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. Snítku čerstvé šalvěje můžeme nahradit lžičkou sušené šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept