Toskánský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánský chléb
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 38999 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 kávová lžička | Droždí |
550 ml | Mouka pšeničná hladká |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 531,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 270,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánský chléb postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kvásek: Do mísy nasypeme 3lžičky droždí a zalijeme 150ml vlažné vody. Necháme chvíli ve vodě rozpouštět. Pak přidáme 150g mouky, zakryjeme a necháme půl dne kvasit v chladném prostředí. Poté co máme kvásek, můžeme připravit těsto. Do mísy nasypeme 400g mouky, přidáme 300ml vody a kvásek. Vše pořádně zamícháme, aby vzniklo vlhké, ale zároveň pevné těsto. |
2 | Mísu pak zakryjeme a dáme opět na půl hodiny na chladné místo kynout. Těsto následně vyklopíme na pracovní stůl a alespoň deset minut hněteme. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme z něj kulaté bochníky. Ty dáme na plech a 35 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů. |