Houbová klasika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová klasika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3910 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Houby černé |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 232,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kmín celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová klasika postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a na kousky nakrájíme houby. Pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme, poté přidáme houby, koření a dusíme do změknutí, občas podlijeme vodou. |
3 | Rozdrobíme do omáčky kostku masoxu a zamícháme. |
4 | Jakmile jsou houby měkké, rozmícháme mouku ve smetaně a vlijeme směs do omáčky a mírně povaříme. |