Špízy z marinované svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z marinované svíčkové
Špízy z marinované svíčkové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39153 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Paprika žlutá, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli omáčka, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z marinované svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, chilli omáčku, olej, česnek, nastrouhaný zázvor, koriandr a vše důkladně promícháme. Maso necháme přes noc marinovat. |
2 | Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na klínky. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kousky. Žampiony očistíme a necháme v celku. |
3 | Na špejle střídavě napichujeme marinované maso, cibuli, papriku a žampiony. Před grilováním vše potřeme olejem. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí opečené brambory.