Celerová polévka s haluškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s haluškami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39221 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
15 g | Celer - nať |
120 g | Halušky |
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 209,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Halušky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s haluškami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň. |
2 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí. |