Gratinovaný pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný pstruh
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Paprika mletá sladká |
800 g | Pstruh |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 958,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný pstruh postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu. |
2 | Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout. |
3 | Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne. |