Bylinkový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový pilaf
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39250 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 31,5mg |
Vláknina | 988,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, vložíme bylinky a přivedeme k varu. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a stáhneme oheň. |
2 | Vaříme 20 minut, odstavíme a ještě 10 minut necháme pod pokličkou dojít. |
3 | Nakonec rýži prokypříme vidličkou. |