Remuláda s celerem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Remuláda s celerem a šunkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39367 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary |
1,5 polévková lžíce | Křen smetanový |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
6 plátek | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 371,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 561,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Křen smetanový, Majonéza, Pepř černý mletý, Rukola, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Remuláda s celerem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nastrouháme celer, který dáme ihned do 300ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl. Po scezení necháme dobře okapat |
2 | a promícháme s kapary, křenem, majonézou, hořčicí, osolíme a opepříme. |
3 | Na talíř upravíme plátky šunky a připravenou remuládu, přidáme pár zelených lístků. Šunku také můžeme srolovat a remuládou naplnit. Do doby podávání dáme vychladit. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme topinku.