Pečení pstruzi s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení pstruzi s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Bazalka |
8 stroužek | Česnek |
150 g | Houby čerstvé |
2 ks | Limetka |
8 polévková lžíce | Limetková šťáva |
200 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
800 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Limetka, Limetková šťáva, Pažitka, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení pstruzi s houbami postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř vetřeme sůl. Pokapeme je limetkovou šťávou. Do každého pstruha vložíme plátky másla, čerstvou bazalku, 2 stroužky česneku a očištěné, na silnější plátky nakrájené houby. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
3 | Pekáček vymažeme máslem a urovnáme do něj připravené pstruhy. Pečeme 30 minut. |
4 | Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a klínky limetky. |