Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39387

Ingredience

1 ks Brambory
2 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibule
3 dl Jogurt krémový bílý natur
1 polévková lžíce Kari koření
100 g Karotka
1 kávová lžička Kurkuma
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Okra - Ibišek jedlý
225 g Rýže Basmati
1 polévková lžíce Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
75 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 13 g
2% Sodík 41 mg
16% Bílkoviny 9 g

Birjání zeleninové postup přípravy receptu:

1

Nakrájený brambor na kostky, mrkev a okru vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 8 minut. Poté necháme okapat a dáme do mísy. Smícháme s pokrájeným celerem, lilkem a houbami.

2

Smícháme strouhanou cibuli, zázvor, jogurt, kurkumu, česnek, kari a nalijeme směs na zeleninu. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.

3

Rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme plátky cibule a smažíme 6 minut. Vyndáme z pánve několik plátků cibule a uschováme na ozdobení.

4

Rýži povaříme v hrnci s vroucí vodou 7 minut. Necháme okapat a dáme stranou.

5

Přidáme marinovanou zeleninu k cibuli a povaříme 10 minut. Polovinu rýže dáme zapékací nádoby, lžící na ni narovnáme zeleninu a zakryjeme zbylou rýží. Přikryjeme a v předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 25 minut.

6

Birjání přemístíme na mísu, ozdobíme uschovanými plátky cibule a ihned podáváme.

Poznámka

2 cibule nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept