Recept

Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39413

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí maso mleté
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kerblík
2 ks Okurky nakládané
1 ks Paprika zelená
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
250 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 754kJ
6% Sacharidy 20 g
67% Tuky 51 g
113% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mleté jehněčí maso vložíme do mísy. Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.

2

K mletému masu přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, papriku, okurky, pažitku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme kuličky a napichujeme je na špízové jehly.

3

Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme z každé strany asi 7 minut.

4

V menší misce smícháme najemno nasekanou šalotku, kerblík, petrželku, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5

Grilované špízy servírujeme s bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept