Recept

Skopové kari s květákem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39442

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kari koření
1,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Květák
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kg Skopové maso přední
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 ks Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 949kJ
7% Sacharidy 24 g
75% Tuky 57 g
16% Sodík 320 mg
55% Bílkoviny 31 g

Skopové kari s květákem postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Cibuli posekáme a osmahneme na rozehřátém másle.

2

Přidáme koření a opražíme. Po několika minutách vložíme maso, vmícháme jogurt a ochutíme solí. Když je maso měkké, přidáme osolený květák a dusíme do měkka.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept