Recept

Hovězí řízečky s nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39525

Ingredience

600 g Hovězí plec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
125 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
1% Sacharidy 3 g
37% Tuky 28 g
34% Sodík 671 mg
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí řízečky s nivou postup přípravy receptu:

1

Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme.

4

Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept