Kuře v rajském protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v rajském protlaku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Kuřecí stehna |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Petržel kudrnka |
150 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v rajském protlaku postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekanou petrželku a chvíli necháme zpěnit. Vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kusy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do poloměkka. Potom maso posuneme ke kraji kastrolu a vypečenou šťávu zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, sůl a ještě chvíli opékáme. Přilijeme vodu, promícháme s masem a necháme dusit, až je maso měkké. |