Okurková polévka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková polévka studená
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39553 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 g | Kopr čerstvý |
40 g | Mandle |
4 dl | Mléko kefírové |
3 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Ředkvička |
500 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 674,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Mandle, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková polévka studená postup přípravy receptu:
1 | Smetanu a mléko smícháme spolu, vylijeme do mísy, kam přidáme oloupané a nastrouhané okurky, nasekaný kopr, umyté a na tenké plátky nakrájené ředkvičky, nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, polévku s mísou uskladňujeme v ledničce. Každou porci na talíři posypeme nasekanými mandlemi. |
Poznámka
Polévku servírujeme studenou, na vychlazeném talíři s opečenou vekou.