Recept

Boršč z červené řepy

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39588

Ingredience

10 g Bobkový list
1 ks Cibule
100 g Fazole bílé v rajské omáčce
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
2 dl Pyré rajčatové
100 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar zeleninový
100 g Červená řepa
40 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 291kJ
8% Sacharidy 30 g
24% Tuky 18 g
41% Sodík 821 mg
14% Bílkoviny 8 g

Boršč z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.

2

Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut.

Poznámka

Polévku porcujeme na teplé a hluboké talíře, podáváme teplou, ozdobíme lžíci smetany a petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept