Špenátová přílohová omáčka, tzv. dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová přílohová omáčka, tzv. dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39620 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
450 g | Baby špenát |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Řecký jogurt |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 krajíc | Chléb Pita |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 165,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Šalotka, Sůl, Chléb Pita mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová přílohová omáčka, tzv. dip postup přípravy receptu:
1 | Osolenou vodu přivedeme do varu, na 10-20 sekund do ní ponoříme špenát, slijeme ho a co nejrychleji ponoříme do předem připravené mísy se studenou vodou. Opět špenát slijeme, pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo. Na 1 lžíci olivového oleje dosklovita opečeme šalotky a necháme. Mezitím si utřeme česnek se solí, smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a necháme 10 minut odpočinout, poté smícháme s jogurtem a šalotkou. |
2 | V míse promícháme špenát s bylinkami, přelijeme jogurtovou směsí a promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s pita chlebem. |