Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39626

Ingredience

4 ks Feferony
2 kávová lžička Garam masala
125 g Jogurt bílý
100 g Mandle
500 g Maso mleté - mix
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Rozinky tmavé
500 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 829kJ
16% Sacharidy 59 g
88% Tuky 66 g
5% Sodík 104 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pilaf perla s jogurtem postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mleté maso, nasekanou petrželku, polovinu horkého koření, dvě lžíce jogurtu, 50 g másla a sůl. Ze vzniklé směsi tvoříme malé knedlíčky.

2

Na zbylém másle opražíme zbytek jogurtu a horkého koření. Přidáme zázvor, vložíme masové kuličky, podlejeme trochou vody a vmícháme nasekané feferony. Dusíme cca 15 minut, poté maso vyjmeme.

3

Do šťávy vložíme dušenou rýži, rozinky a nasekané mandle. Promícháme a ještě krátce podusíme v troubě.

4

Horké koření [39441]:

5

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept