Masové kófty po kašmírsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kófty po kašmírsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Kófty | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Šťáva | |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 381,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Feferony, Hřebíček, Sůl, Zázvor mletý, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Garam masala, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kófty po kašmírsku postup přípravy receptu:
1 | Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky. |
2 | Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.