Recept

Srnčí řízečky se zeleným chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39725

Ingredience

500 g Chřest zelený
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Srnčí maso
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 24 g
7% Sodík 143 mg
67% Bílkoviny 38 g

Srnčí řízečky se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme, vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut vaříme. Scedíme a udržujeme v teple.

2

Srnčí maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.

3

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Ve vypečené šťávě podusíme česnek, podlijeme bílým vínem, povaříme, přidáme zbytek másla a omáčku zahustíme.

5

Jehněčí řízečky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným chřestem. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept