Srnčí řízečky se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízečky se zeleným chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39725 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí maso |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 634,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízečky se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme, vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut vaříme. Scedíme a udržujeme v teple. |
2 | Srnčí maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. |
3 | Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Ve vypečené šťávě podusíme česnek, podlijeme bílým vínem, povaříme, přidáme zbytek másla a omáčku zahustíme. |
5 | Jehněčí řízečky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným chřestem. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.