Tagiatelle pomodoro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagiatelle pomodoro
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3976 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 247,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagiatelle pomodoro postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne. Přidáme rajčata a cca 5min podusíme. Omáčka musí mírně zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme lístky bazalky a povaříme ještě cca 1minutu. |
3 | Omáčkou přelijeme tagliatelle a podáváme. Můžeme posypat strouhaným parmazánem. |