Recept

Tagliatelle s omáčkou pomodoro

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33265

Ingredience

40 g Bazalka
60 g Cibule
40 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
800 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
500 g Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,070 kcal
Kilojoule 4 475kJ
27% Sacharidy 98 g
91% Tuky 68 g
24% Sodík 487 mg
35% Bílkoviny 19 g

Tagliatelle s omáčkou pomodoro postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme teplé.

2

Rozpálíme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, mícháme při střední teplotě do změknutí. Vmícháme rajčata a podusíme je 5-6 minut, až

3

omáčka mírně zhoustne. Osolíme ji a opepříme. Vmícháme lístky bazalky, ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a lehce protřeseme.

Poznámka

K tomuto pokrmu se hodí nastrouhaný parmezán. Můžeme ho buď přidat do omáčky, nebo jím pokrm posypat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept