Salát provensálský s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát provensálský s těstovinami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39769 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
1 polévková lžíce | Bazalka |
115 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
115 g | Rajčata Cherry |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 550,6mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Cuketa, Pomerančová šťáva, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát provensálský s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu na balíčku uvaříme těstoviny. Poté je necháme okapat a vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich sůl, pepř, olivový olej a sušená rajčata. Necháme vychladnout. |
2 | Vmícháme do těstovin rozpůlené artyčoky, rajčátka a nakrájenou cuketu na plátky a olivy nadrobno. Salátové listy rozprostřeme do servírovací mísy. |
3 | Smícháme v misce rajčatový protlak, bílý jogurt, pomerančovou šťávu a bazalku a tuto zálivku vmícháme do těstovin a zeleniny. |
4 | Směs přemístíme na salátové listy a podáváme. |
Poznámka
Olivy černé vypeckované.