Recept

Skopové na víně s noky

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39795

Ingredience

2 ks Cibule
3 g Majoránka
4 g Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
500 g Skopová kýta
60 g Slanina vepřová
9 g Sůl
5 dl Voda pitná
3 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
Na noky
200 g Mouka kukuřičná
60 g Máslo čerstvé
2 dl Olej rostlinný
7 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 432kJ
12% Sacharidy 43 g
42% Tuky 32 g
68% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Skopové na víně s noky postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka.

2

Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova.

3

Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept