Jednoduchý recept

Skopový kotlík s bramborami a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37234

Ingredience

4 g Bobkový list
300 g Brambory
80 g Celer bulvový
80 g Cibule
50 g Kedlubna
50 g Květák
3 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká
70 g Mrkev kořen
4 g Nové koření celé
50 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
400 g Skopová plec
400 g Skopová žebra
80 g Slanina vepřová
10 g Sůl
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
8% Sacharidy 29 g
58% Tuky 44 g
59% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 40 g

Skopový kotlík s bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme celé maso, žebra, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list a vaříme 1 hodinu. Přidáme do hrnce celou mrkev, celer, kousek pórku, kedlubny, květáku, papriky a vaříme 1/2 hodiny. Maso se zeleninou scedíme, vývar zatím dáme stranou. Maso pokrájíme na kostky, žebra obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu nadrobno, kuličky koření a bobkový list odstraníme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme mouku, cibuli a usmažíme hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, metlou rozmícháme, přidáme česnek, brambory, vrátíme do hrnce maso se zeleninou a 20 minut povaříme. Nakonec ovoníme majoránkou a odstavíme.

3

Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept