Zapečený krupicový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený krupicový nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39883 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Kompot ananasový |
80 g | Krupice dětská |
0,6 l | Mléko plnotučné |
1 dl | Sirup Monin - jahodový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 930,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot ananasový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Mléko plnotučné, Sirup Monin - jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený krupicový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku. |
2 | Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice. |
3 | Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat. |
4 | Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut. |
5 | Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře. |
Poznámka
Nákyp podáváme teplý, ale chutná dobře i studený. Na talíři ho polijeme hustým sirupem a vyšlehanou šlehačkou.