Recept

Pečené lilky sypané sýrem gruyère

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 39915

Ingredience

2 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pyré rajčatové
445 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
115 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 979kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 18 g
15% Sodík 299 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pečené lilky sypané sýrem gruyère postup přípravy receptu:

1

Lilky podélně rozkrojíme. Opatrně, tak abychom neporušili slupku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kousky.

2

Rajčata nakrájíme na kousky, česnek utřeme se solí. Dáme je do hrnce společně s dužinou z lilků, přisypeme oregano, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme rajčatové pyré a vaříme dalších 5 minut.

3

Olejem vymastíme zapékací misku. Do ní naskládáme vydlabané půlky lilků a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 10-15 minut. Sýr gruyère nakrájíme na plátky. Lilky naplníme rajčatovou směsí, poklademe plátky sýra a vše vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezačne hnědnout (asi 10 minut).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept