Tokáň z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tokáň z divočáka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Kančí maso |
4 g | Majoránka |
20 ml | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 151,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kančí maso, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tokáň z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Maso z divočáka nakrájíme na slabé nudličky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do chladna uležet na 2 hodiny. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme protlak, majoránku a chvíli smažíme. Přidáme maso, podlijeme lehce vodou a necháme pozvolna dusit. V průběhu občas mícháme a podléváme vínem. Když je maso skoro měkké, necháme šťávu vysmahnout, aby nebyla příliš řídká. Dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou. |
Poznámka
2 hodiny na uležení masa.