Celerové řízky se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové řízky se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40009 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
20 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Bramborová kaše |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 149,2mg |
Draslík | 725,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 952,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Bramborová kaše, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové řízky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše. |