Lívance plněné jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance plněné jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40073 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
30 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
500 g | Jablka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,1mg |
Draslík | 186,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance plněné jablky postup přípravy receptu:
1 | Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout. |
2 | Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé. |
3 | Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké. |
4 | Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře. |
Poznámka
Podáváme teplé s vyšlehanou šlehačkou nebo studené.