Jednoduchý recept

Provensálské žampionové špízy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40083

Ingredience

2 ks Cibule
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Provensálské koření
8 ks Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 578kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
5% Sodík 109 mg
5% Bílkoviny 3 g

Provensálské žampionové špízy postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.

2

V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.

3

Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept