Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40133

Ingredience

1 ks Bageta
2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Mozzarella
85 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 487kJ
11% Sacharidy 40 g
50% Tuky 37 g
30% Sodík 604 mg
45% Bílkoviny 25 g

Špejle po římsku postup přípravy receptu:

1

Dlouhé, pevné špejle namočíme do vody nejméně na 10 minut.

2

Troubu dáme předehřát na 230°C.

3

Do široké misky dáme olej, citrónovou šťávu, oregano, sůl a pepř. Vidličkou důkladně promícháme.

4

Mozzarellu nakrájíme na 12 plátků, z rajčat odkrojíme konce a každé rozdělíme na tři kolečka.

5

Z bagety nakrájíme 16 plátků přibližně centimetr silných. Ty namáčíme do připravené směsi. Špejle vyjmeme z vody a střídavě na ně napichujeme krajíčky bagety, kolečka rajčat a plátky sýru. Vždy začínáme a končíme bagetou.

6

Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme špízy. Vložíme do horké trouby a pečeme 6-8 minut, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a bageta zlátnout. Špejle několikrát otočíme, aby byly opečeny rovnoměrně.

7

Čerstvou bazalku nasekáme nebo natrháme na kousky.

8

Špejle po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout a před podáváním posypeme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept