Zeleninovo-fazolová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninovo-fazolová směs
Zeleninovo-fazolová směs
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40147 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
150 g | Fazole |
3 dl | Jogurt krémový bílý natur |
0,5 ks | Květák |
8 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 461,6mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 75,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Jogurt krémový bílý natur, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninovo-fazolová směs postup přípravy receptu:
1 | Od stopky oddělíme fazole, očistíme a rozlomíme na dvě poloviny. Na poloviny rozkrájíme mrkve a tuřín nakrájíme na čtvrtiny. Na růžičky rozdělíme květák a nejtužší část odrřízneme. Zeleninu napařujeme nad vroucí osolenou vodou tři minuty. Poté nabereme zeleninu do cedníku a ponoříme do studené vody. |
2 | Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme. |
3 | Smícháme solamyl, jogurt, rajčatový protlak a vymícháme pastu. Smícháme v pánvi s cibulí a smažíme, dokud se vše nepromíchá. |
4 | Napařenou zeleninu necháme okapat a vmícháme ji do omáčky. Osolíme, přidáme mleté chilli a pod pokličkou vaříme 5 minut. |
5 | Okamžitě podáváme. |