Jednoduchý recept

Kuřecí špízy po thajsku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40151

Ingredience

1 ks Cibule
12 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Kari pasta
1,5 dl Kokosové mléko
250 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 835kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 111 mg
26% Bílkoviny 15 g

Kuřecí špízy po thajsku postup přípravy receptu:

1

Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout.

2

Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat.

3

Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy.

4

Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept