Kuřecí špízy po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy po thajsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
12 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
1,5 dl | Kokosové mléko |
250 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 345,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Kari pasta, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špízy po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout. |
2 | Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat. |
3 | Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy. |
4 | Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou. |
5 | Ihned podáváme. |