Dušená kuřecí jatýrka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí jatýrka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40171 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
250 g | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 476,3mg |
Draslík | 426,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Játra kuřecí, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kuřecí jatýrka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se zázvorem a smažíme cca 2-3 minuty. Poté vložíme omytá játra, nasypeme kmín a chilli koření a za stálého míchání restujeme ještě několik minut. |
2 | Podlijeme, zakryjeme a dusíme doměkka. Nakonec pokrm osolíme. |
Poznámka
Podáváme např. s rýží nebo plackami.