Lilkové bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové bramboráčky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40196 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
750 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
250 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 946,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Lilek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut důkladně omyté brambory. Poté je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme. |
2 | Lilek očistíme, oloupeme, překrojíme, zbavíme jader a dužinu nastrouháme k bramborám, vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku a očištěný, prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. |
3 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, z těsta tvoříme bramboráčky a smažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. |