Jednoduchý recept

Pstruh na másle s citronem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40226

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
60 g Citrony
80 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
1000 g Pstruh
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
1% Sacharidy 3 g
44% Tuky 33 g
55% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Pstruh na másle s citronem postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, očistíme, hlavu ani ploutve neodřezáváme, necháme je vcelku. Citron nakrájíme na osminky.

2

Pekáč nebo hlubší plech vymažeme v silné vrstvě máslem, pstruhy osolíme, na bocích uděláme dva až tři zářezy, pokapeme citronovou šťávou, vyskládáme do pekáče a dáme zapéct. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. V průběhu pečení pstruhy jednou obrátíme.

3

Upečené pstruhy vyjmeme, upravíme na oválné talíře, doplníme osminkami citronu a posypeme čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept