Melounový salát s Fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový salát s Fetou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40255 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kg | Meloun vodní |
1 dl | Olej olivový |
10 g | Oregano sušené |
100 g | Roketa |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 269,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meloun vodní, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Roketa, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounový salát s Fetou postup přípravy receptu:
1 | Meloun oloupeme, nakrájíme na kostky, které naskládáme na velkou, mělkou a keramickou mísu. Přidáme umyté listy rokety, na kostky nakrájený sýr Feta, vše polijeme olejem, posypeme oreganem a servírujeme hostům. |
Poznámka
Melounový salát servírujeme studený. Když nemáme vychlazený meloun, tak nakrájený nejdříve dáme do hluboké mísy, zasypeme kostkami ledu a meloun se hodně rychle zchladí.