Pomerančová kachna à la Tádž Mahal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová kachna à la Tádž Mahal
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
250 g | Játra kachní |
2 kg | Kachna domácí |
100 g | Kompot brusinkový |
100 ml | Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
10 g | Pepř černý celý |
2 ks | Pomeranče |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno portské |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 281,5mg |
Draslík | 840,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 336,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Chilli koření mleté, Cibule, Játra kachní, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Pomeranče, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová kachna à la Tádž Mahal postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájená játra a po chvíli podlijeme trochou vývaru. |
2 | Vložíme očištěnou, mírně osolenou kachnu, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinky, přidáme šťávu z jednoho pomeranče a trochu strouhané pomerančové kůry. Zalijeme dvěma sklenkami portského a dusíme. Mezitím často přeléváme šťávou. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Povaříme do zhoustnutí, pak propasírujeme přes sítko. Povaříme, dolijeme zbytek vína a koňak a ochutíme chilli kořením. |
4 | Druhý pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a blány, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. |