Recept

Pomerančová kachna à la Tádž Mahal

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40256

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
250 g Játra kachní
2 kg Kachna domácí
100 g Kompot brusinkový
100 ml Koňak Armaňak
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
10 g Pepř černý celý
2 ks Pomeranče
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
300 ml Víno portské
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,009 kcal
Kilojoule 4 223kJ
6% Sacharidy 22 g
156% Tuky 117 g
20% Sodík 408 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pomerančová kachna à la Tádž Mahal postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájená játra a po chvíli podlijeme trochou vývaru.

2

Vložíme očištěnou, mírně osolenou kachnu, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinky, přidáme šťávu z jednoho pomeranče a trochu strouhané pomerančové kůry. Zalijeme dvěma sklenkami portského a dusíme. Mezitím často přeléváme šťávou.

3

Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Povaříme do zhoustnutí, pak propasírujeme přes sítko. Povaříme, dolijeme zbytek vína a koňak a ochutíme chilli kořením.

4

Druhý pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a blány, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept